Foredrag

Kari Skovmand kan bookes til forskellige foredrag om kiropraktik. Hun har en stor viden om kiropraktik, og særligt børnekiropraktik, og stor erfaring med foredrag, undervisning etc., så der er mulighed for at skræddersy et foredrag, som passer lige netop til dit publikum eller som et indslag til et større arrangement.

Kari holder foredrag for dagplejemødre
Kari holder oplæg for zoneterapeuter

Når Anne-Lene laver oplæg “Ud af huset” handler disse oftest om sammenhængen mellem krop og top – og hvordan vi i bevidst kan anvende disse i en trivsels og sundhedssammenhæng.

Oplæg og undervisning præsenteres med et glimt i øjet, og uanset hvor kompleks stoffet måtte være, er det altid tilpasset målgruppen, således at der umiddelbart er mulighed for at implementere og anvende nye strategier og indsigter i sin hverdag.

Anne-Lene holder oplæg for kollegaer
Anne-Lene holder workshop

Vi kan træne vores mentale egenskaber og vore psykologiske ressourcer, akkurat på samme vis som vi træner vores krop gennem konditionstræning, styrketræning og strækøvelser. Hvad man almindeligvis ikke tænker på er, at kroppen er et system af systemer – dvs. med kendskab til hvordan vores fysiske krop påvirker os mentalt/psykisk og vise versa, kan vi bevidst arbejde, træne og benytte de fine sammenhænge der er, og opnå mærkbare resultater fysisk såvel som mentalt.”

INTELLIGENT POSTURE (IP) er et koncept udviklet og sammensat af kiropraktor Anne-Lene Nielsen. IP tager gode og brugbare komponenter fra den fysiske træning og kombinerer dem med tilsvarende gode og brugbare komponenter fra mentaltræningen – herved får du det bedste fra to verdner – det er Intelligent træning!

Anne-Lene Nielsen har en allesteds værende nysgerrighed på ny viden og nye måder at anskue problematikker på.

Udover at arbejde som kiropraktor, har Anne-Lene en Master i Positiv Psykologi, og bruger denne til at arbejde med sundhed som helhed, både i klinikken, og i hendes kursus- og konsulentvirksomhed sundkiropraktor.dk

Herved bliver et indgående kendskab til hvordan den fysiske krop fungerer, kombineret med nyeste viden fra spændende psykologisk perspektiver.

Positiv psykologi handler kort fortalt om, at fokusere på det der fungerer, og lade det forstærke og optimere sundhed, trivsel og velvære, både når det gælder vores fysiske og vores mentale trivsel.

Men hvad er Intelligent Posture?

De allerfleste har sikkert en oplevelse af, at krop og psyke hænger sammen.

– hvordan vores krop og psyke påvirker hinanden, og hvordan vi intelligent kan  benytte og anvende disse sammenhænge – det er hvad Intelligent Posture (IP) handler om!

IP konceptet indeholder vigtige komponenter omkring vejrtrækning, kroppens holdning, nervesystemet, hormonernes indflydelse og hvordan vi kan påvirke dem i gavnlig retning,  musklernes funktion og koordination, smerte kontrol og håndtering – alt sammen integreret og formidlet på forståelig vis, og med hensyntagen til den enkeltes behov og forudsætninger.

Intelligent Posture kan tilrettelægges som workshop (2 timer) – eller som en mere dybdegående kursusdag (4-6 timer). Uanset om ønsket er en workshop – for at få indsigt i, hvad Intelligent Posture handler om – eller der ønskes en mere dybdegående oplevelse – formidles viden og indsigter, entusiastisk og med et glimt i øjet, mens deltagerne på egen krop mærker hvad Anne-Lene snakker om.

Oplev hvordan din fysiske kropsholdning ændrer sig i forhold til hvordan du står, hvordan du trækker vejret og ligeså påvirkes af hvilke tanker der fylder i dit hoved. Oplev også, hvordan dine tanker kan påvirkes af din fysiske kropsholdning.

Pssst…Intelligent Posture betyder intelligent fysisk holdning.

Fysisk

  • bedre søvn
  • bedre bevægelighed i led og muskler
  • smidigere muskler, stærkere krop
  • reduktion af smerter

Mentalt

  • mere overskud
  • bedre koncentration og fokus
  • bedre humør
  • mental robusthed
  • reduktion af stress 

Her er blot nogle af de ting du kan opleve: 

Alt i alt, øget bevidsthed omkring sammenhænge mellem krop og top – derigennem mulighed for bedre trivsel.

Du vil med stor sandsynlighed mærke en forskel allerede samme dag.

Efter en uge begynder du at gøre dette spontant og efter tre uger er det vanskeligt at forestille sig nogensinde at have gjort andet.

Download en flyer om Intelligent Posture her 

 

 

Aktuelle foredrag om spædbarnsmotorik

Hvornår skal vi begynde at træne vores baby i at ligge på maven?

Skal vores baby trille fra mave til ryg først – eller omvendt? Og hvornår??

Må vi gerne lade vores baby sidde op? Og hvornår kan han/hun selv sidde?

Hvilke øvelser er de bedste at lave for vores baby, for at fremme den motoriske udvikling?

Er I forvirrede? Får I forskellige svar, afhængig af, hvem I spørger, eller hvor I googler?

Så vil jeg gerne starte med at sige: ”Ta’ det roligt…..”

Tag det først og fremmest roligt…. Vid, at dit barn fra fødslen er ”programmeret” til, at udvikle sig præcis som det skal! Er det ikke fantastisk?!

Med dette foredrag udbydes en viden, der burde være obligatorisk for alle forældre, og i øvrigt for alle andre, der til dagligt arbejder med små børn!

Det foredrag, der gør dig tryg, når du som forælder skal understøtte dit barn i dets motoriske udvikling. Jeg tør godt love, at du går herfra en hel del klogere, med flere aha-oplevelser, og meget mere rolig.

Faktisk skal vi som forældre ”bare” observere, forundres, glædes, og nyyyyyde det der lille væsen, der dag for dag gør nye, banebrydende opdagelser ved sin egen krop. Vi skal kun understøtte udviklingen og skabe de rette rammer, og kun hvis udviklingen ikke forløber som forventet, er der behov for at byde ind med lidt guide!

Her er fokus meget mere på HVORDAN og HVORFOR i stedet for HVORNÅR, når vi taler om babyers motoriske udvikling.

…….Og jeg har meget mere på hjerte, så til jer, der gider læse mere, så er her den laaaaange version af baggrunden for mine foredrag!

Min baggrund er min uddannelse som kiropraktor fra Syddansk Universitet i Odense i 2002, og sidenhen en masteruddannelse i børnekiropraktik fra Bournemouth University / AECC i Sydengland i 2012. Jeg har derudover taget adskillige efteruddannelseskurser der handler om børn. Jeg har mange års erfaring fra de hundredevis af børn jeg har haft i mine hænder, og de forældre jeg har vejledt, i mit daglige arbejde i kiropraktorklinikken FLiCFLAC i Kolding. Jeg holder foredrag/kurser for både kiropraktorer og andre faggrupper, og fungerer som ekstern lektor på Syddansk Universitet i Odense, hvor jeg underviser de kiropraktorstuderende i – børnekiropraktik.

Både i mit daglige arbejde i klinikken, og når jeg holder oplæg for faggrupper, bliver jeg igen og igen mødt med kommentarer som ”hvorfor er der ingen, der har fortalt mig det før?”, ”det burde alle, der har med børn at gøre jo vide!”, ”hold op, hvor er det spændende” eller ”det giver rigtig god mening”. Så jeg føler mig forpligtet til at dele!

For nylig spurgte en nybagt mor mig, om jeg kunne vise hende nogle øvelser, hun kunne lave med sin 2 måneder gamle baby. For at stimulere ham. Og så viste hun mig alle de øvelser, hun allerede lavede, og fortalte mig, at hun havde lidt dårlig samvittighed, fordi hun var i tvivl om, om hun gjorde nok……!

Vi lever i et præstationssamfund, og vil så gerne gøre alting så godt. Vi har ønsker, drømme og visioner for vores børn, og vil dem det bedste lige fra den dag, de kommer til verden. Det er prisværdigt, og det er forældrekærlighed på højt plan.

Men ved du hvad?

Dit lille spædbarn har allermest bare brug for DIG

Dit nærvær, dine kærtegn, din rolige, kærlige stemme, og din øjenkontakt. Jo bedre DU har det som mor eller far, jo bedre kan du give dit barn den nærhed, der nærer ham/hende så uendelig meget. Så hvis du allerede ved dit barns ankomst stresser rundt over, hvad du mon skal igangsætte af tusinde ting, for at sikre hans eller hendes evner og udvikling, er dit fokus og dit nærvær allerede – i den bedste hensigt – det forkerte sted!

Som nævnt ovenfor er vores børn programmeret til, fra fødslen at gennemgå en motorisk udvikling, der fører dem fra ikke at kunne foretage én eneste planlagt bevægelse, frem til at kunne rejse sig op og gå. Der er ganske få ting, vi som forældre kan understøtte for, at denne udvikling forløber helt af sig selv – den væsentligste af dem, at sikre vores babyer bliver trænet i at ligge på maven flere gange hver dag i deres vågentid.

Jeg vil med dette foredrag gerne fortælle jer, hvad der er vigtigt i de forskellige faser, og hvad det er, der udvikler sig, når jeres barn med tiden kan mere og mere. Og mest af alt vil jeg gerne have jer til at forstå, at det hele handler om kvalitet frem for kvantitet – det er så meget vigtigere, at din baby får lov at udvikle en rigtig god kvalitet og styrke i sine bevægemønstre, end at han/hun når det til en bestemt tid!

Så du behøves ikke mere at stresse over, at de andre børn i mødregruppen kan ting, dit barn ikke kan endnu, men glæde dig over, du giver dit barn tiden til og støtten i, at blive stærk og velkoordineret. Du behøves ikke mere stresse over, at du ikke har tid eller råd til at få købt bumbo stol, gåvogn eller hoppegynge, for dit barn er meget bedre tjent uden.

Vel mødt!

Med venlig hilsen

Børnekiropraktor Kari Skovmand, FLiCFLAC Kiropraktorerne, Kolding

 –  sammen knækker vi koden!

Tid og sted:

Kolding bibliotek, mandag den 10. september 2018 kl. 10-12, køb din billet her

Magion i Grinsted, søndag den 16. september 2018 kl 11-13, køb din billet her

Vejle bibliotek, mandag den 17. september 2018 kl. 10-12, køb din billet her

Medius i Holsted, søndag den 14. oktober 2018 kl 11-13, køb din billet her