BOM-STÆRK BABY!

Sådan støtter du din baby gennem de første 12 måneders udvikling, så dit barn bliver stærkt og velkoordineret!

Tid og sted:

De 3 første foredrag er allerede afholdt!

Hold øje her på siden med nye datoer, og kommende webinar! Eller kontakt Kari på info@flicflac.dk, hvis du/I ønsker at booke dette foredrag.

Hvornår skal vi begynde at træne vores baby i at ligge på maven?

Skal vores baby trille fra mave til ryg først – eller omvendt? Og hvornår??

Må vi gerne lade vores baby sidde op? Og hvornår kan han/hun selv sidde?

Hvilke øvelser er de bedste at lave for vores baby, for at fremme den motoriske udvikling?

Er I forvirrede? Får I forskellige svar, afhængig af, hvem I spørger, eller hvor I googler?

Så vil jeg gerne starte med at sige: ”Ta’ det roligt…..”

Tag det først og fremmest roligt…. Vid, at dit barn fra fødslen er ”programmeret” til, at udvikle sig præcis som det skal! Er det ikke fantastisk?!

Det foredrag, der gør dig tryg, når du som forælder skal understøtte dit barn i dets motoriske udvikling. Jeg tør godt love, at du går herfra en hel del klogere, med flere aha-oplevelser, og meget mere rolig.

Faktisk skal vi som forældre ”bare” observere, forundres, glædes, og nyyyyyde det der lille væsen, der dag for dag gør nye, banebrydende opdagelser ved sin egen krop. Vi skal kun understøtte udviklingen og skabe de rette rammer, og kun hvis udviklingen ikke forløber som forventet, er der behov for at byde ind med lidt guide!

Her er fokus meget mere på HVORDAN og HVORFOR i stedet for HVORNÅR, når vi taler om babyers motoriske udvikling. Det hele handler meget mere om kvalitet frem for kvantitet – det er så meget vigtigere, at din baby får lov at udvikle en rigtig god kvalitet og styrke i sine bevægemønstre, end at han/hun når det til et bestemt tidspunkt!

…….Og jeg har meget mere på hjerte, så til jer, der gider læse mere, så er her den laaaaange version af baggrunden for mine foredrag!

Min baggrund er min uddannelse som kiropraktor fra Syddansk Universitet i Odense i 2002, og sidenhen en masteruddannelse i børnekiropraktik fra Bournemouth University / AECC i Sydengland i 2012. Jeg har derudover taget adskillige efteruddannelseskurser der handler om børn. Jeg har mange års erfaring fra de hundredevis af børn jeg har haft i mine hænder, og de forældre jeg har vejledt, i mit daglige arbejde i kiropraktorklinikken FLiCFLAC i Kolding. Jeg holder foredrag/kurser for både kiropraktorer og andre faggrupper, og fungerer som ekstern lektor på Syddansk Universitet i Odense, hvor jeg underviser de kiropraktorstuderende i – børnekiropraktik.

Både i mit daglige arbejde i klinikken, og når jeg holder oplæg for faggrupper, bliver jeg igen og igen mødt med kommentarer som ”hvorfor er der ingen, der har fortalt mig det før?”, ”det burde alle, der har med børn at gøre jo vide!”, ”hold op, hvor er det spændende” eller ”det giver rigtig god mening”. Så jeg føler mig forpligtet til at dele!

For nylig spurgte en nybagt mor mig, om jeg kunne vise hende nogle øvelser, hun kunne lave med sin 2 måneder gamle baby. For at stimulere ham. Og så viste hun mig alle de øvelser, hun allerede lavede, og fortalte mig, at hun havde lidt dårlig samvittighed, fordi hun var i tvivl om, om hun gjorde nok……!

Vi lever i et præstationssamfund, og vil så gerne gøre alting så godt. Vi har ønsker, drømme og visioner for vores børn, og vil dem det bedste lige fra den dag, de kommer til verden. Det er prisværdigt, og det er forældrekærlighed på højt plan.

Men ved du hvad?

Dit lille spædbarn har allermest bare brug for DIG

Dit nærvær, dine kærtegn, din rolige, kærlige stemme, og din øjenkontakt. Jo bedre DU har det som mor eller far, jo bedre kan du give dit barn den nærhed, der nærer ham/hende så uendelig meget. Så hvis du allerede ved dit barns ankomst stresser rundt over, hvad du mon skal igangsætte af tusinde ting, for at sikre hans eller hendes evner og udvikling, er dit fokus og dit nærvær allerede – i den bedste hensigt – det forkerte sted!

Som nævnt ovenfor er vores børn programmeret til, fra fødslen at gennemgå en motorisk udvikling, der fører dem fra ikke at kunne foretage én eneste planlagt bevægelse, frem til at kunne rejse sig op og gå. Der er ganske få ting, vi som forældre kan understøtte for, at denne udvikling forløber helt af sig selv – den væsentligste af dem, at sikre vores babyer bliver trænet i at ligge på maven flere gange hver dag i deres vågentid.

Jeg vil med dette foredrag gerne fortælle jer, hvad der er vigtigt i de forskellige faser, og hvad det er, der udvikler sig, når jeres barn med tiden kan mere og mere. Og mest af alt vil jeg gerne have jer til at forstå, at det hele handler om kvalitet frem for kvantitet – det er så meget vigtigere, at din baby får lov at udvikle en rigtig god kvalitet og styrke i sine bevægemønstre, end at han/hun når det til en bestemt tid!

Så du behøves ikke mere at stresse over, at de andre børn i mødregruppen kan ting, dit barn ikke kan endnu, men glæde dig over, du giver dit barn tiden til og støtten i, at blive stærk og velkoordineret. Du behøves ikke mere stresse over, at du ikke har tid eller råd til at få købt bumbo stol, gåvogn eller hoppegynge, for dit barn er meget bedre tjent uden.

Vel mødt!

Med venlig hilsen

Børnekiropraktor Kari Skovmand, FLiCFLAC Kiropraktorerne, Kolding

Tid og sted:

De 3 første foredrag er allerede afholdt!

Hold øje her på siden med nye datoer, og kommende webinar! Eller kontakt Kari på info@flicflac.dk, hvis du/I ønsker at booke dette foredrag.