FLiCFLAC -

Specialister i børn
Bestil Tid

Nakkesmerter

Nakkesmerter takler kiropraktorerne hos FLiCFLAC i Kolding med mange års erfaring.

Hvad enten smerterne er akut opstået eller har været undervejs gennem længere tid, er det en god idé at få problemet vurderet hos din kiropraktor.

Vi kan hjælpe dig med at afklare årsagen til problemet, afhjælpe smerterne og give dig gode råd til, hvordan du forebygger at problemet skal vende tilbage.

Husk at problemer i nakken kan forårsage smerter der stråler ud i armen, give hovedpine eller svimmelhed.

Læs mere om ondt i nakken her

Læs mere om hovedpine her

Læs mere om kæbeproblemer her

Læs mere om svimmelhed her

Nakkesmerter

Smerter fra nakken og/eller nedsat bevægelighed af nakken er et fænomen, rigtig mange har oplevet på et eller andet tidspunkt i deres liv. Vi har bl.a. indrettet vores hverdag med computere og andre maskiner, som giver os ensidige arbejdsstillinger, men også vores psykiske trivsel er vigtig i forbindelse med nakkesmerter. Ofte er nakkesmerter af forbigående karakter, men er de vedblivende eller tilbagevendende kan det være en god idé at få din nakke undersøgt. Vedblivende, ubehandlede nakkesmerter kan led til f.eks. hovedpine, smerter i arme eller dårlig nattesøvn.

Hovedpine

Rigtig mange danskere lider af tilbagevendende hovedpine. Netop på grund af den hyppige forekomst er der alt for mange mennesker der accepterer det som en del af deres hverdag. Forbruget af håndkøbs medicin mod smerter og hovedpine er stigende, desværre også blandt vores børn og unge.

Selv om hovedpine f.eks. er forårsaget af dårlige eller ensartede arbejdsstillinger, er det ikke ensbetydende med, at der ikke kan gøres noget ved dem. Faktorer som søvn, kost og væskeindtag spiller en stor rolle, men 80% af alle hovedpiner stammer fra nakken! Vær også opmærksom på, at for stort forbrug af hovedpine tabletter paradoksalt nok kan forårsage yderligere hovedpine – såkaldt ”medicininduceret hovedpine”. Lad din kiropraktor vurdere, om din hovedpine kan afhjælpes, før du accepterer den som din livsledsager.

Kæbeproblemer

Kæbeleddene er de led i kroppen, vi bruger allermest! Når vi tygger og taler er der konstant bevægelse i vores kæbeled. Desværre er der en del mennesker, der også belaster deres kæber når de ellers er i ro, idet de ubevidst går og bider sammen hele tiden, eller f.eks. skærer tænder om natten. Det kan ikke alene lede til smerter i kæbeleddene, men også til hovedpine. Kiropraktoren kan vurdere, om dine kæbeled bevæger sig rigtigt, undersøge kæbeleddets muskler for eventuel overbelastning, samt vejlede dig fra forkert til rigtig brug af kæben.

Svimmelhed

Som med hovedpine er der flere basale faktorer som søvn, kost og væskeindtag der kan have betydningen for følelsen af svimmelhed, men modsat kan alvorlige sygdomme som f.eks. en blodprop give svimmelhed. Kiropraktik kommer ind i billedet fordi vores balanceevne bl.a. reguleres fra de øverste led i nakken, og derfor kan problemer med nakken komme til udtryk som svimmelhed. Den hyppigste årsag til svimmelhed er dog den såkaldte “ørestens svimmelhed”, der er udløst fra det indre øre, hvor små krystaller i ligevægtsorganet kommer på ”afveje”. Denne type svimmelhed er karakteristisk med voldsomme svimmelhedsanfald i forbindelse med hovedbevægelser, fx når man vender sig i sengen, drejer hovedet eller bukker sig ned

Kiropraktorer er uddannet til at kunne skelne mellem, hvornår svimmelhed skyldes led- og muskel gener eller øresten, som kiropraktoren kan behandle, og hvornår der kan være tale om andre lidelser, som derfor bør undersøges via egen læge. Behandlingen mod ørestens svimmelhed er enkel og hurtig at udføre, og afhjælpes i 75% af tilfældende ved blot én behandling. Kiropraktorerne i FLiCFLAC kan diagnostisere og behandle ørestens svimmelhed.